De ce este mai sanatoasa carnea puiulor de tara

Daca nu sunteti vegetarian sau vegan, probabil ca mancati carne de pui, dar ce fel de carne de pui mancati?

In zilele noastre nu toate fermele de pui sunt la fel. De fapt, unele dintre aceste locuri trateaza oribil pasarile si produc niste carne de pui de calitate scazuta. Dar calitatea nu este singura problema. S-a constatat ca carnea de pui conventionala contine niste agenti patogeni nedoriti, cum ar fi Salmonella. De aceea, carnea de pui de tara este singura varianta buna de a consuma acest aliment proteic comun. Deci, daca doriti sa alegeti carnea de pui ca sursa de proteine ​​in dieta dvs., asigurati-va ca aceasta este de la pui ecologici si crescuti in aer liber. Iata de ce:

1. Sursa de proteine

Unul dintre cele mai sanatoase lucruri referitoare la asa-numitii „pui de tara” sau „pui de curte” este continutul ridicat de proteine. Doar un singur piept de pui crescut in aer liber poate furniza aproximativ 52% din necesarul zilnic de proteine ​​al majoritatii oamenilor. Proteina este atat de importanta pentru sanatatea corpului nostru, incat mai este numita „sursa de viata”. Cand nu includeti o cantitate adecvata de proteine ​​in dieta dvs., celulele dvs. pot avea nevoie de un timp mult mai lung sa se dezvolte si sa se repare asa cum ar trebui. Pentru copiii aflati in crestere si mamele insarcinate, proteina este esentiala.

2. Oua mai sanatoase

Puii de tara sunt recunoscuti ca fac oua mai hranitoare din punct de vedere nutritional decat ouale gainilor crescute in ferma. Conform unui studiu realizat in 2007, ouale ce provin de la gaini crescute in spatii libere contin:

⅓ mai putin colesterol
¼ mai putine grasimi saturate
⅔ mai mult vitamina A
De 2 ori mai mult omega-3
De 3 ori mai multa vitamina E
De 7 ori mai mult beta-caroten

3. Gust mai bun

Multi oameni gasesc carnea de pui de tara mai gustoasa decat a puilor obisnuiti. Unul dintre posibilele motive pentru care carnea puilor ecologici poate avea un gust mai bun este faptul ca acestia consuma o hrana mai sanatoasa.

Un studiu publicat in revista Poultry Science a impartit 600 de pui in trei grupe: cei care au acces in aer liber si cei crescuti exclusiv in interiorul fermelor industriale. Cercetatorii au descoperit ca pasarile care aveau acces in aer liber si adaposturi naturale aveau carnea mai suculenta si mai bine texturata. Explicatia ar fi ca puii crescuti in aer liber au posibilitatea de a-si dezvolta muschii, ceea ce da savoare si o mai buna textura carnii lor.

(Visited 110 times, 1 visits today)