Orașul în care toată lumea umbla goala. Ce se întâmpla aici în fiecare vara

Turisti din toata lumea se inghesuie in fiecare vara in Cap d`Agde, un orasel aflat pe coasta Languedoc, in Franta. In lunile fierbinti de vara, localitatea are constant 40.000 de locuitori lipsiti de inhibitii veniti din toate colturile lumii.

Povestea localitatii devenite faimoase prin nuditate a inceput in an ii 1950, atunci cand a fost fondata de familia Oltra, care se ocupa cu cresterea maslinilor. Familia a cerut autorizatie de la statul francez si in scurt timp Clubul Otra a devenit un paradis pentru familii de nudisti din Germania si Tarile de Jos.

Incet, oamenii lipsiti de inhibitii au inceput sa-si construiasca mai multe casute si cabane pentru a locui acolo pe tot parcursul anului, nu doar in sezonul estival. Astfel, orasul Cap dAgde s-a extins atragand vizitatori din intreaga lume.

In anii 70, atunci cand guvernul francez cauta modalitati de a dezvolta linia de coasta care era o regiune foarte saraca, a venit idea de a percepe impozit suplimentar pentru cei care umblau dezbracati.

Urmare a acedstei idei, vizitatorii plateau 8 euro la intrarea in oras, isi lasau hainele intr-un loc special, iar apoi erau liberi sa umble goi.

Ulterior, infrastructura a fost dezvoltata, au fost construite hoteluri, cai ferate si legaturi cu liniile aeriene, iar localitatea a devenit o zona cu adevarat turistica.

In Cap dAgde nu doar turistii umbla goi. Este singurul ras din lume unde serviciile publice sunt oferite de functionari dezbracati: bancheri, frizeri, medici oftalmologi sau vanzatorii din supermarketuri.

Desi oraselul a fost fondat de oameni lipsiti de obsesii sexuale, criticii spun ca azi Cap d`Agde a devenit un loc prielnic pentru voyeuri si libertini.

Pe vremuri, in centrul orasului se aflau un parc si o piscina, dar in 2005 acestea au fost demolate pentru a se construi cluburi de noapte.

(Visited 302 times, 1 visits today)